Проектантът на сарая на почетния председател на ДПС Ахмед Доган в

...
Проектантът на сарая на почетния председател на ДПС Ахмед Доган в
Коментари Харесай

Доган иска плажът до сарая да остане частен

Проектантът на сарая на почетния ръководител на Движение за права и свободи Ахмед Доган в парк Росенец обжалва пред съда решението за регистриране на линията до резиденцията като плаж в кадастралните карти, заяви партия " Да, България ".

На 5 ноември м.г. Службата по геодезия, картография и кадастър (СГКК) – Бургас издаде заповед за изменение на кадастралната карта и регистриране на линията като “крайбрежна плажна линия ” с трайно предопределение на територията като “защитена ”. Въпреки решението обаче вписването на плажа все още не е реалност. След питане от общинския съветник от " Демократична България " в Бургас Димитър Найденов за какво се бави осъществяването на заповедта на началника на СГКК, от службата дават отговор, че “в законоустановения период против нея е постъпила тъжба ”.

Арх. Калин Тихолов като представител на компания “Стрейтлайн ” апелира пред Административния съд в Бургас заповедта за нанасянето на плажа на картата и желае анулацията ѝ като противозаконна. Той споделя, че представляваното от него сдружение е притежател на сграда на брега, макар че няма нотариален акт за нея.

В претекстовете си Тихолов твърди, че неналичието на линията в регистрите не съставлява “явна фактическа неточност ”, както се показва в решението на СГКК-Бургас. Според него е под подозрение дали изобщо има плаж на това място, като брегът не бил покрит с пясък и трошляк, а “е естествено самозалесила се територия, покрита с почва и обрасла с дървета и шубраци ”. Видеокадри от 2016 година обаче ясно демонстрират, че край сарая на Доган има пясъчна линия, въпреки към днешна дата плажът там да е засипан с камъни.

Арх. Тихолов желае иска още съдът да назначи експертиза и лицензиран геодезист да отговори с какво е покрита линията, правилно ли е снимана тя и правилно ли са отразени границите на терените. Иска и експертиза от лицензиран геолог, който да извърши ядкови сондажи и посредством геоложки прорез да уточни съществуването на пясък, трошляк или други седиментни или скални формирания в пробите, както и приблизителното им отсрочване. Предстои Административният съд в Бургас да реши дали и по кое време да прегледа жалбата. До приключването на случая плажът няма по какъв начин да бъде отразен като подобен.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР